Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min Sorg Slår Svartblå Blixtar Omkring Sej

 

 

Min sorg glöder av vrede 

& slår svartblå blixtar omkring sej

Jag skrämmer skiten ur fromsnällgråa svampplockare

 

Visar en rejäl Kuk för machos som trodde dom var nåt

 

med sina tomma leenden & eufori över glänsande BMV:s 

 



Min sorg visar tänderna & ryter

åt sömnen

i köpcentrarna

 

där folks ögon skriker

 

WANNA BUY!!!!

 



Min sorg är förälskad i alla dessa kvinnor med lysande ögon

 

Dom som håller världen uppe

 

Dom som kämpar genom tsunamis av kärlekslöshet & arrogans

 

Min sorg är osynligt ljus rakt in i de olyckligas bröstkorgar

 

som bågnar under trycket från ett hänsynslöst & cyniskt samhälle

 

och skiträdda förtryckande män (& kvinnor)

& deras ensamma svikna bröder (& systrar)

som sitter framför datorn med förmörkad självkänsla




Min sorg skrattar kärlek

 

klär sej i svart & lila

 

& lyfter barn mot himlen

 

så att de kiknar

 

av glädje




Min sorg är hos de gamla & övergivna

 

Dom som BYGGDE vår lyx

 

men som bara väntar på uppvärmd mat från hemtjänsten

 

& på att Go kväll ska börja på TV

 

Viskar värme in i deras bittra tacksamhet

 

över en löjligt låg pension





Min sorg vrede kärlek & glädje

 

blir till ETT

 

& får vila sej i Drömmarna

om en gnistrande Hemkomsts frid

 

& jag får äntligen slappna av & gråta ett

 

närande värmande regn över undernärda

 

frysande själar, & över mej själv,

 

i den här konstiga "rika" världen.

 

 






 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 437 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-19 21:00



Bookmark and Share


  DanSan
********************************

Helt underbart direkt från hjärta och
svart smärta med ett underbart
språkbruk och formuleringar . . .

gillas och applåderas!!!

***BOKMÄRKES***

BRAVO

*******************************
2010-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP