Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt om kärlek


Du är mitt skratt

Jag vill känna sammet av din hud
Jag vill smaka luften som du andas
Jag vill vara din syster och din brud
Någonting som aldrig når sitt slut
Så länge det med kärlek får behandlas

Jag vill springa som en vindsnabb hingst
För att till dig plocka ner en måne
Men om du vill ha en annan vinst
Om jag inte räcker till till sist
Säg det fort, gör ej mig till en fåne

Om du törstar efter andras saft och doft
Om du längtar efter nya höjder
Ska jag genast sönderfalla ner till stoft
Aldrig tro på löften som jag fått
Aldrig mer avnjuta kärleksfröjder

Jag vill smeka, kyssa, hålla om
Aldrig släppa taget om ditt hjärta
Men om du vill gå så småningom
Det skall aldrig ske, men ändå om
Skall jag aldrig mera kunna skratta




Bunden vers (Annat versmått) av Ksenia
Läst 374 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-22 11:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ksenia
Ksenia