Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tanke om lycka

Lyckan har baksidor.
Man blir rädd att förlora det vackra.
Man kämpar så för att hålla det kvar.
Den gör att man ställer frågor som man aldrig ställt förut:
Får jag det jag vill ha eller det jag behöver?
Är lycka allt?
Kommer det aldrig att bli bättre än såhär?
För lyckan är inte ro.
Eller frid.
Eller trygghet.
Eller förnöjsamhet.
Men lyckan har också en framsida.
Den är en glädje som sträcker sig ner i den djupa klyftan som kallas din själ.
Om du har tur når den ända ner till botten.




Fri vers av Lisa Petersson
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-26 13:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lisa Petersson
Lisa Petersson