Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att trampa vatten kan vara en nyttig lärdom. Alldeles oavsett man skaffar sig färdigheten på land eller i vatten. Man skulle kunna säga att färdigheter samt kunskaper över huvud taget är mindre huvudlöst än som raka motsatsen.


Något litet om simkunnighetens evangelium





Jag har hört talas om eller möjligen läst någonstans, om vikten av att lära sig simma.
Samtidigt har jag tagit till mig informationen att de flesta av drunkningsolyckor sker på grunt vatten.
Det är heller inte ovanligt att folk drunknar då de skall rädda någon annan eller bara sin hund.
Samt att en del folk drunknar då de är under påverkan av rus eller att de går genom isen, om vintern.

All denna övriga statistik talar emot att det hjälper att ha simkunnighet som färdighet.
Men kanske är det så att det är mer motiverat att alls som röra sig i vatten för den som något behärskar simkonsten.
Att det är lättare för den som kan tekniken, att bli duktig och kan finna sitt deltagande i sport.
Vilken går ut på att inte kunna gå på vatten.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-07 09:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP