Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömnen som kommer och går

 

Likt en syrefattig omfamning
ligger vakna timmar bredvid
varandra, skälvande inför
nattens tal

Själen är som en rastlös
konsekvens som stelnar
stum genom vakna väggars
begränsning

Ett inre med många boningar,
en kropp, en osövd massa
som hör timmarna dö, en efter en

Livet går, men det kom innan
och var så mitt att förvalta



Kom sömn och lägg din arm runt mig,
bjud mig en blundande vals

Kom sömn och lägg min tröttnande
blick så äntligen till vila


försov mig om du vill, bara kom

 

 

 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-09-09 22:16



Bookmark and Share


    S.p.o.f
Denna text tilltalade mig!.
2017-07-08

  Måna N. Berger
En innerlig tillägnan till sömnen, som jag bara kan ödmjukt instämma i. Alla de sömnlösa timmarnas syrefattiga omfamning och alla tankar som kommer då.. alltför väl känner jag igen det! Sömnen är en gåva vi inte nog kan värdesätta.
2010-09-10

  Catharina Edin VIP
Vilken bra beskrivning av sömnlöshet -
2010-09-10

  Rolfsdotter
En text jag känner igen mig i, tycker du beskriver känslan väl,bra slut, som ett vädjande utropstecken...
2010-09-10

  Margithe VIP
Åh.. så bra... och så plågsamt när man försätts i dett stadie
När det är så får det gärna bjudas upp till en blundande vals..
Applåderar och bokmärker denna text
2010-09-10

    ej medlem längre
Åh fint.
Applåder.
2010-09-10

  Aspergergirl
En fantastiskt bra text. Det är nog många som känner igen sig i den.

"Själen är som en rastlös
konsekvens som stelnar
stum genom vakna väggars
begränsning"

Stycket ovan är väldigt bra beskrivet hur det kan vara. Jag har ju mina sömnproblem. Sover väldigt lite och ligger vaken ångestfylld. Känner igen mig i din text.
2010-09-10

  Larz Gustafsson VIP
Fyll henne.
2010-09-10

    © Birgitta Wäppling VIP
Som ett ode, tillägnad sömnen.
Väl beskrivet.
2010-09-10

  Yrre VIP
Tycker verkligen om sista raden, den är unik!
2010-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP