Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag låter den här gå under 'fabel/saga' även om det blott är en historia eller snarare en något avkortad historiett.


Historiedags är det nästan aldrig på poeter.se




Där stodo tvenne artister på en äng.
- Du är så poetisk, sade konstnären till den fåordige.
- Du är så konstig, sade poeten till målaren.
Något senare kom döden förbi och lade sig i samtalet, varpå de båda
människorna flydde hals över huvud, lämnande verktygen kvar i gräset.
Varpå döden lade ner sin lie och för stunden skapade stor konst och även stor poesi. Den målade på duken först ett frågetecken och därpå ett utropstecken.
Tog så åter upp sin lie och gick sin väg för att skörda nya segrar.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-11 13:07



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Mycket intressant fabel, av någon ,egendomlig, anledning "identifierar"
jag mig med "döden" här , makabert eller... ? Läs min "Valbombaren" ,den knyter an, något ,till min "identifikation" ("Valbombaren" är självbiografisk, fast det visste du väl ?) ...
2010-09-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP