Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt


Isglöd


Om du kände efter
Tänkte om
En annan vinkel
Hittat en ny öppning
I livet
Öppna ögonen

Se mig
Din vän
Är det mer
Än så
Kanske du vet
Som inte jag gör

Har aldrig känt
En kvinna
Aldrig vetat
I tankarna
Känt
Hur det snurrade

Enkelt
Inte riktigt så
Blev det
Som jag tänkt mig
Hur det gled
Mellan raderna

Kanske älskar jag
Men gör du
Finns glöden inom dig
Den som ska finnas
I mig
Och alla andra

Men vad är det
Som är kvar
Har provat allt
Sprit
Piller
Utan substans till livet

Känner blodets värme
Långsamt falla
Is i mina ådror
När jag vet
Att din glöd
Falnar

Ingen mening kvar
Där du sitter
Tomma blickar
Jag vet att något
Finns där bakom
Som långsamt dör

Men ingen beröring
Värmer dig
Iskalla läppar
Mjuka kinder
En kyss
Kyler oss båda

När jag fann dig
Livlös på sängen
Dog jag långsamt
I din famn
Vi blev aldrig
Det vi borde




Fri vers av Patryck Johnson
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-11 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patryck Johnson