Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varde ljus

du sa Varde ljus....
och rädslan för ljuset fick min själ att krympa
som en skrumpnande frukt.
...rädslans grund var att se sveket mot mig själv ....
att veckla ut min själ
och sedan inte våga att stå upp och vara uttrycket inför alla de andra.
... rädslan att inte duga ...
så som jag faktiskt var......är......
stängde min själ och tillslöt porten med dubbla lås.
Ljuset öppnar mitt hjärtas kristallgrotta
och låter kristallfloden sippra ut
droppe för droppe töms mitt hjärta på sitt elixir,
när inte ljuset når in
genom den porten av stelnade känslor och förtorkad glädje.
Elixiret sipprar ut
och omvandlas till bittra ord ,
gälla skrikiga toner strömmar upp ur min strupe
och bildar anklagelser, smädelser och hån.
Manipulation och spel är priset,
för att slippa se sveket.....
krig och förtryck följer i dess spår...
Hur , till vad nytta silas detta underbara elixir genom mitt förhärdade hjärtas filter av rädsla, sorg och vekhet .
Låt ljuset smälta is-proppen i ditt hjärta,
så att kristallfloden kan få vara det livselixir den är,
som värmer och helar både dig och allt som finns omkring dig,
så att du kan bli det ljus som smälter själens,
hjärtats isblock hos din nästa.,
så att du kan säga "varde ljus"
och islossningen i mänsklighetens hjärtan kan ta sin början
Varde ljus.....
och kristallfloden forsar ut och sköljer över världen
och låter den omvandlas till..............kärlek.




Fri vers (Fri form) av Kristin Rundkvist
Läst 339 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-16 16:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kristin Rundkvist