Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev detta strax efter min makes död den 22 december 2009, och läste det på hans begravning.


Till Michael - den vackraste

Jag ville stanna tiden, skrika "nej", och be dig att aldrig gå, men jag visste att vi inget kunde göra. Matchen var uppgjord i förväg, och det var vi som var de skamfilade pjäserna.

Du är det vackraste som hänt mig Michael Blikstad. Du har förändrat mig, förbättrat mig och burit mig när jag inte vågat lita på mina egna ben. Du är också den enda som någonsin fått se hela mig - ocensurerad, oretuscherad och naken. Och du har villkorslöst gett mig all din kärlek enbart för att jag är jag.   

Din humor har förgyllt varje dag under mina år med dig, och gett mig pärlor av skratt att kanta min väg med. Pärlor som rullat emot mig allt ivrigare ju brantare min uppförsbacke varit.

Jag är så ledsen över allt vi inte hann göra. Platser som skulle besökas, spelfigurer som skulle målas, filmer vi skulle se. Vi skulle ju köpa hus, dansa tango och leva lyckliga i alla dagar.   Du var värd allt det där och så mycket mer.

Jag skulle kunna fortsätta i all evighet med att i ord försöka beskriva allt du betytt för mig, men likväl inte kunna förmedla mer än en bråkdel. Du var och är mitt allt, och vart jag än tar vägen framöver i livet så kommer du alltid att vara med mig. Din hand kommer inte att finnas i min, men din kärlek kommer alltid att bo i mitt hjärta. 

Jag ville stanna tiden, skrika "nej", och be dig att aldrig gå, men jag visste att vi inget kunde göra. Matchen var uppgjord i förväg, och det var vi som var de skamfilade pjäserna.




Fri vers (Fri form) av Lina Blikstad
Läst 796 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-17 08:19



Bookmark and Share


    Lina Blikstad
Tack för all fin kritik! Vad glad jag blir. :)
2010-09-20

    Calin
Det är så satans bra att du använder början som slut och jag kan känna sorgen...eftersom vi står nära så kan jag ta den och dela den.En fantastisk hyllning till Michael och kärleken.
2010-09-17

  Svartsilver
jag får kalla kårar över hela min kropp men inte på ett dåligt sätt, utanför att din dikt är så vacker och din kärlek är så ren och stark.

och jag beklagar din svåra förlust.
2010-09-17

  Lady Alassa
Otroligt!
Och oerhörd värdefull text att läsa därför att vi kommer med största sannolikhet minst en gång att hamna i snarlik situation.

Oerhört starkt Och helt ofattbart att orka göra och framföra en sådan hyllning så snart efter förlusten.
Om inte;
"din kärlek kommer alltid att bo i mitt hjärta."
2010-09-17

  * MARY *
Gud så vackert så att man blir riktigt rörd !
2010-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Lina Blikstad