ljusa skyar

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


mörka skuggor mot ljusa skyar




den mörka kören

ännu sjunger kören med sträva stämmor
från taknocken mitt emot
på det gulteglade hyreshuset mittemot
hundrafemtio meter bort

 

där tronar de mörka skuggorna
uppradade mot den ljusgrå septemberskyn i väster
likt kören i ett antikt drama

 

komedi eller tragedi

 

de kraxar självmedvetet och kaxigt
när de avslöjar
ironiska kommentarer för varandra
medan morgonslöjorna stilla sipprar in
genom fönsterspringan
som en kylslagen smekning




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 594 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2010-09-17 13:02



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Så spännande text, den får mig att tännka på kajor eller kråkor!
2010-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP