Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



Vardagsliv

Vardagens dagdrömmar svävar omkring bland förmiddagens friska vindar. Tristess och längtan efter framgång och lycka. Utanför fönstret ser man bara haltande skator beta bland soporna. Avdankade alkoholister med golvmoppar i koppel. Fräsande katter strider virvlandes uppe bland träden. Dagar utan solsken, gråa moln och ensamhet. Exotiska språk, samurajer, manga och ett liv i en overklig verklighet som är verklig för dig.

Japans röda sol brinner flammandes högt ovanför grannbyggnadens tak. Attitydsproblem och ignorans, idioternas vardag och deras tippspromenad genom samhället, huvuden fulla med stavfel och felräknade tal som inte vet eller kan skilja på vad som är rätt eller fel. Allt som är rätt är fel och allt som är fel är rätt. Intelligens och kunskap hånas och är fel medan ignorans okunskap och våld omfamnas och respekteras. Helvetets paradis, odisciplin och hyss.Dundrande hästhovar från förflutna kavallerier galloperar blixtrande igenom eftermiddagens bullrande markyta.

Svarta korpar sitter uppradade längs trädgrenarna och spelar jazz tillsammans med ensamheten.Stygga människor och de arbetslösas brottningsmatch mot det vardagliga vardagslivets och dess sju dagars långa måndagsvecka och dess sju måndagar, där varje dag är precis samma dag som det var igår. Fastfänglsade mitt i mellan nuet och det förflutna där framtiden inte existerar. Vilsna instängda och fångade i tiden som har slutat att ticka och inte längre avancerar. Vi galloperar hysteriskt likt mänskliga hamstrar inuti dem sju måndagarnas veckohjul som inte leder någonvart. Där varje dag är samma måndag som det var förra måndagen.

Imorgon är det återigen måndag




Fri vers (Fri form) av Rasengan
Läst 303 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-22 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rasengan
Rasengan