Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det vet man ju hur svårt det är att söka jobb. En del jobb har under åren tillsatts utan den sökandes medgivande. Man 'sjanghajade' folk till posten. Provsmakare vid hovet exempelvis jobbade livet ut. Oftast åtminstone några veckor framåt i tiden.


Skall det då verkligen vara så himla svårt att bara finnas till?





Jaså, du behagar komma nu äntligen?
Jamen, stå inte bara där som ett fån.
Slå dig ned vet jag.
Du vet hur illa folk tycker om att du har fötterna på något annat än golvet.
Ta dig en kopp hett och en kaka.
Där är sockret, men du vet att du inte borde ta socker till.
Ta litet mjölk istället.
Sockret står där bara för att du skall kunna känna det som om du hade ett val.
Som om du hade tillgång till litet vanlig frihet.
Dra inte fingrarna genom håret.
Du vet hur illa det ser ut när du nyper dig om näsan med tummen och pekfingret.
Sluta fingra på öronen.
Var inte så nervös.
Kråkan skall du lämna kvar i näsan, tack.
Likadant med vaxet i örat.
Irra inte med blicken så där.
Det inger inte förtroende.
Så där ja, nu öppnas dörren och ut kommer han som inte heller fick jobbet.
Nu är det din tur att gå in.
Nej, rätta inte till byxorna i baken.
Det syns ändå inte framifrån att de skär in i stjärten efter att du suttit ner.
Tänk på att hålla huvudet höjt, inte le för mycket.
Inte irra med blicken så och och försök att hålla nere antalet 'alltså', 'liksom', 'hrm', 'öööh', 'eeeh' och andra former av osäkert och tveksamt beteende.
Försök se ut som en vinnare, ja utan att flina som en fåne.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-25 17:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP