Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är kassörskan deprimerad ?

Jag vickar
inte för någon
jag vickar
på tårna
som bor inuti strumporna

Det är höst
och inuti
mitt bröst
lyser
ett levande ljus
som skänker
en viss sorts
tröst

Tidningsrubrikerna
sticker
lite
grann
i ögonen
i det ena
har
jag en
lins
ofta mår jag som en prins
och korv
det
äter
jag ganska
ofta

Musiken
förtrollar
mina trummhinnor
och
mina visslingar stör
säkert
den deprimerade kassörskan
på city gross
eller
är det bara en slags
image hon har ?
kanske
drömmer hon lady gaga
drömmar
under tiden
som
mjölken
och tidningarna
passerar
hennes
löpande band,
själv så löper
hon inte längre
det lämnar
hon åt
kåta tonåringar
och aprilkatterna

Fullmånen
är inte galen
men
när den är
full
händer
det ofta lite extra konstigheter
oavsett
årstid




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-26 20:16



Bookmark and Share


  Emmelina
skitnajs ola!
2010-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan