Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

är sparsamhet en dygd




morfar sparade

morfar sparade...

....på tidningar i en låda på vinden...

... och på gamla kaviarhattar...och på gamla glasburkar... och på krokiga spik som kunde hamras raka...och på bitar av tegelstenar...och på gamla brädor... och på snapsglas som förlorat foten och stuckits i en gammal trådrulle... och på sockerbitar genom att knäcka dem i handen när han drack på bit... och på toarullar genom att ersätta dem med halverade hushållsrullar... och på gamla strumpor i en låda under sängen... och på havanna-två-cigarrerna han rökte tills de smulades sönder mellan hans knotiga byggmästarfingrar...

morfar sparade...

och när han dog...

vad sparade hans barn och barnbarn av allt detta?

 

 

 

 

bara doften av hans upprökta cigarrer...

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Algotezza VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-29 13:13



Bookmark and Share


    Lynx
Det här säger så himla mycket att jag inte har ord. Ruggigt bra beskrivet kring prioriteringar och hur arvet förs vidare på ett underligt sätt. Har själv haft en tejpsamlare i släkten, och då pratar jag om flera kassar fulla, mängder med paket med kuvert osv. Guldstjärna!
2010-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP