Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han var vis och hög

Knarkar Tom
sitter längst bak i bussen
så gör ochså en kvinna jag känner

Samtalet
är oundvikligt
och klockan är
06.37

Han börjar lite diskret
med att säga
vad fan vill han där framme i bussen
vill han bråka bara kom on
fuck fuck fuck fuck fuck

Jag snackar med
min bekanta
vi råkar nämna feminister

Han säger
va fan e det för fel på feminister då ?
jag säger
nä de e väl inget fel
i dom,
han säger
det finns för många dumma gubbar i denna världen
sedan
dricker han från sitt röda tetrapack

Mammorna är bäst säger han
jo säger jag ibland,
aha suckar han
alltså min mamma lever inte längre säger jag
han säger inte min mamma eller pappa heller
och trots att jag inte känner han så väl
så kan jag kan räkna ut
att deras tinningar blev
gråa i förtid

Han hör att jag är musiker
( hobby )
han rappar
en text om brain och insane
och jag säger till honom att det är ju inte illa

Han frågar om han får tända en cigg ?
gärna säger jag om du bara hoppar av först
( han tänder inte ciggaretten)

Busschauffören
kommer bak till oss
och pekar på
knarkar Tom
du skulle ju hoppa av i
Höganäs !
mm
men jag måste ha mitt metadon !
alltså sa chaffisen
jag har hjälpt dig fem gånger redan
ochså har du diabetes ochså
hur fan kan du hålla på med sådan skit då !
ja det undrar jag ochså
säger Tom,
nästa gång
får du inte åka med sa den glade busschauffören
jag heter Tommy
svarade
Tommy
jag bryr mig inte om vad du heter
sa chauffören
( men han körde till Helsingborg ändå)

Tommy knarkare
Ola knegare
och resebyråkvinnan
kom
till sina platser
på jorden ännu en dag
( och ibland får man höra
visa saker av suddiga personer )




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 213 gånger
Publicerad 2005-11-25 23:20



Bookmark and Share


  Propella
Underbart, Ola! Den här är längre än dina texter brukar vara och jag älskar det! Här får jag följa dina ord och dina iakttagelser, och jag njuter varje rad.
2005-11-26

  Hans w-art Westlund VIP
ibland får man höra
visa saker av suddiga personer
2005-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan