Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konstnären

Jag tänkte måla något glatt motiv
som tände någon slocknad blick.
Jag ville måla färgerna till liv
som sol på väg där skuggor gick.
Så mycket som jag ville fånga
på duk och på pannå.
Men mina glädjevrår var trånga
och tavlan svårmodsblå.

Jag ville något annat än som blev
och sökte någon ljus nyans.
Men allting var som brända brev
och allting var en missad chans.
Så mycket som jag ville måla
till andras väl och bot.
Men trots att viljan ville stråla
var själen full av sot.

Så mycket som jag ville fånga
på duk och på pannå.
Men mina glädjevrår var trånga
och tavlan svårmodsblå.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 956 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2010-10-09 11:50



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
Vore kul om du la ut tavlor här på poeter.
2014-01-04

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
jag tyckte minsann du målade en tavla med ord och
fick dessutom betraktaren att känna igen sig.
2013-10-29

  Delilah Juno VIP
Wow ..säger jag bara, elegisk ...
2011-06-18

    ej medlem längre
Imponerande,verkligen.
2011-04-29

    ej medlem längre
Strålande poetat!
Gillas stort!
2010-11-11

  Bibbi VIP
Ja, så kan det verkligen kännas. Du har fångat det bra.
2010-10-15

  Bodil Sandberg
Underbart Erik så skickligt du frammanar vemodet och det närliga ångesten här där konstnären vill så mycket men i stunden sviktar - jag älskar ditt sätt att skriva varma applåder!
2010-10-12

  Daniel_78 VIP
det upprepade slutstycket är mycket uppskattat!

svårmodsblå
2010-10-10

  Yvonne
Du håller stilen i dina dikter. Fantastiskt tema, bra rytm och perfekta rim.
2010-10-10

    Jane S VIP
Kom igen Erik!
2010-10-09

  walborg
Ordglädje!
2010-10-09

  Mats Henricson
Imponerande rimepos ! Mästerligt ! Bokmärker !
2010-10-09

    © Birgitta Wäppling VIP
Fint komponerad dikt med väl valda rim.
2010-10-09

    snöö
Ord som känns. Andra versen är den som fastnar mest hos mig, den ger så mycket.
2010-10-09

    ej medlem längre
Snyggt diktat och rimmat!
2010-10-09

  Knickedick
Du lyckades att skriva det fast du aldrig skrev det.
Det finns så mycket att vara glad och nöjd över och så mycket vackert i livet. Tyvärr så blir det banalt att skriva:
Jag är så innerligt gla
trallala
2010-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L