Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våga hoppas

Det sägs att det är vackert
med alla sprakande höstfärger

Mina ögon kan inte se
sparkar undan gulnade löv
fäster blicken på det gröna där under
försöker hålla kvar

Mörkret faller
ljus som tänds
låter mig inte luras
det gör ingen skillnad

Drömmer om tid som står still
drömmer om tid som skyndsamt ska gå

Det är för långt till nästa vår

Det sägs att knoppar ska brista igen
syrener ska börja dofta
solens strålar värma
och ljuset ska åter jaga bort mörkret

Stelnar i rädslan
ställer frågan
om våren ska återvända

även till mig




Fri vers av snöö
Läst 929 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2010-10-22 19:23



Bookmark and Share


  Lars Beermann
Den här dikten gör mig sorgsen, men rubriken inger hopp och en tro på något bättre
2021-09-08

  Carl Mikael Fäldt
Tungsinnet är för mig en kvalitetsmarkör

Din text väcker tankar och känslor-rörande livet i stort!

Väl värd att läsa och begrunda, tycker jag!
2016-10-15

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Stärkande inspirerande och om att det gäller att fånga nuet, fånga dagen.
Tack
2015-01-19

  Marita Ohlquist VIP
Vemodig, sorgsen text.
Väcker tankar och känslor.
2014-10-16

  Delilah Juno VIP
Jo, livet går alltid vidare, med oss eller utan oss ...
2011-01-07

  wildrose
Stillsamt
vackert.
2010-12-29

    ej medlem längre
Vi delar en fråga här,en undran som du så vackert vävt till ord.
2010-12-25

    vilgot hellros
fantastiskt
2010-12-18

  Peter G VIP
den här tycker jag mycket om, kanske för det vemod som i alla fall jag känner när jag läser och säkert för de vackra höstbilderna jag får serverade. här finns också mystik och slutet av texten får mig att undra vad det är som får textjaget att känna det här stora vemodet och rädslan, fast rädslan att aldrig få uppleva en ny vår kanske alla har känt? eller tar vi den för given? (en ny vår, alltså)
2010-11-24

  aol
underbart så fint skaldat
2010-11-20

    © Birgitta Wäppling VIP
Det finns en närvaro i dina dikter. Du beskriver känslan så fint att man ser diktens bilder framför sig.
2010-11-13

    AA VIP
Fint skaldat om tid som är. Det finns alltid en längtan till vår och ljuset.....AA
2010-10-22

    sunnanvind
Vill oxå säga att jag önskar att du skrev mera, jag tycker så mycket om dina texter!
2010-10-22

  Bodil Sandberg
Våren kommer snart igen
tiden ilar och vi med den

Jättefint diktat och man måste hoppas och tro!!
2010-10-22

    sunnanvind
Gillar din text..den känns bekant!
Du ger bilder, och reflektioner, och en känsla jag ofta söker i texter!
Du skriver på ett enkelt, och väldigt vackert sätt om det svåra! Tack snöö! / Sunnanvind
2010-10-22
  > Nästa text
< Föregående

snöö