Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har skjutit Jante.


Jag ska vara ödmjuk imorgon
men inte idag.

Nu låter jag mitt leende skjuta
alla sura idioter
på min resa genom stan.

För jag vet att jag kan
lite mer
då ryggen är rak och ögonen blå

så våga inte skymma min blick
med vardagens realiteter

Idag är jag lite mer än alla andra
men imorgon kan jag vara:

de korvätande idioterna utanför kiosken,
de suckpustande stressona vid bankomaten
de armbågande jävlarna i tunnelbaneträngseln

Men idag kan ingen överträffa mig, för jag har skjutit Jante med mitt leende.





Fri vers av Tina-sol
Läst 152 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-23 11:39



Bookmark and Share


  stella
Vi behöver desa dagar!
2010-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol