Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är något särskilt med frukter, de är värda viss uppmärksamhet. De är med andra ord fruktansvärda. Är texten för kort för att budskapet skall riktigt nå fram till dig, eller utgör den bara ett hot mot din världsbild?


Något litet om världsbild




Religiösa och/eller politiska fundamentalister påminner om soldater som har drillats att lyda order som aldrig behöver ifrågasättas. Alla människor som är emot en fundamentalists världsbild har förtur till att bli utrotad. För den som vill driva med detta fenomen är just detta med världsbilden extra tacksamt. Hot mot någons sätt att betrakta världen är inte bra och bör ’neutraliseras’. Göras oförmögen att fortsätta utgöra ett hot.
- Den här gröten utgör ett hot mot vår världsbild. I vår värld skall det bara finnas risgrynsgröt, mannagrynsgröt, klappgröt samt andra sorter i vilka det inte finns havregryn.
- Ja, så är det. Den som finner havregrynsgröt har skyldighet att neutralisera den. Bäst görs detta genom antingen arkebusering eller genom att ge den en giftspruta.
- Grupp Sebra har upptäckt havregrynsgröt. En familj i ett flerfamiljshus i Uppsala har till vana att tillaga samt inmundiga havregrynsgröt till frukost.
- Det är inte bra. Inte bra alls. Vår världsbild är hotad.
- Vad gör vi med familjen?
- Har den hunnit påbörja inmundigandet?
- Nej. Inte ännu. Men vi har våra mannar på plats för att utföra de order som kan komma att givas.
- Bra. För den här gången får det räcka med att avliva gröten. Ta ut gröten på gården och arkebusera den.
- Vad tror soldaten att soldaten sysslar med?
- Det såg så gott ut där den låg på tallriken med mjölk runt sig och med jordgubbssylt på.
- Hm. Vet inte soldaten att havregrynsgröt utgör ett allvarligt hot mot vår världsbild?
- Jo, men vi har inte hunnit äta frukost än och... ja, vi är hungriga allesammans.
- Det är inte försvar nog. Följ med ut på gården och kräks upp gröten. Vår order är att den skall arkebuseras.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-24 10:10



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Alla familjer som går att spåra ända tillbaka till 1400-talet, som helyllesvenskar betraktade, går fria.
2010-10-24

  Gunwale VIP
Får man äta havrekakor? Var går gränsen mellan gröt och kaka? Vi måste dra gränserna tydligt när det gäller konsistensen här. Vad skall hända min haversack? Går den fri?
Jo, SD har satt sig i en svår sits, t ex när det frågan om vad som är och inte är (ur-?)svenska traditioner... Om de hade riktat in sig på ett visst ideal-årtal i svensk historia åtminstone - då hade de fått det en liten liten aning lättare..?
2010-10-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP