Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... Av allt under månen


Vintermåne

Vintermåne..
Berätta för mig om timmar som flytt...
skynda! ..innan den bleka dagen dig målar över

Berätta om de grå svansarnas dans över snötäckta fält
och om den sorgsna sången ur vemodets strupar
just för din skull

Berätta om vandraren
fjättrad i vakenhet av orons tankar
men som förlöstes av himlens oändlighet

Vintermåne..
Berätta för mig om tysta vingar
och månskuggan som blev till svepning
för snötäckets barn

Vintermåne..
Berätta för mig om sången, stillheten
och oändligheten..
Skynda dig ty gryningen nalkas.




Fri vers av Benfred
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-24 10:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert
2010-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Benfred