Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En situation när jag var liten och ny i detta land. Som barn är man maktlös och än mer maktlös i ett nytt land med ett främmande språk.


Invandrare

jag var en liten flicka
nyss börjat trean i nya
landet, Sverige.

satt ensam i klassrummet
väntade på storasyster
tittade ut genom fönstret

jag kunde inte hålla tillbaka gråten
som brann i bröstet

känslan av att vara gammal som nioåring

känslan av förlust

jag grät för mina pappa som var kvar i Finland, vännerna, hunden, huset, lukten allt.

förlusten av ett språk

min nya svenska fröken
satt bredvid mig och
grät hon också




Fri vers (Fri form) av rödmaria
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-25 15:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rödmaria
rödmaria