Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Texten är en liten del av en helhet.




Känslornas Drama

Hennes unga ögon är tårfyllda. Hon tittar på mig med en sådan intensitet och allvar att tid och rum tappar betydelse. Hennes gömda ledsamhet, så ödsligt ensam för oss mot gemensamhet.
– Ska livet kännas så här svårt? frågar hon tyst

Jag tar hennes hand, kramar den ömt, funderar på mitt svar. Hur svarar man om livet när ingen av oss riktigt vet dess hemlighet. Känslor är en del utav att vara människa. Att uppleva, lära känna och stilla sina känslor är ett viktigt steg på vägen - för att lära känna sig själv. Varje känsla bär sin egen lärdom. Varje negativ känsla visar oss var vi inte är i harmoni med oss själva och vår vision. Ett tydligt budskap, en vägledning. Ett känslomässigt lugn uppstår när vi finner balanspunkten. Vi kan lära oss att välja våra känslor i varje ögonblick.

Efter en kort tystnad svarar jag;

– Låt mig berätta en kort tänkvärd gammal indianhistoria. Det handlar om en gammal Cherokee som berättar för sitt barnbarn om en ständig kamp som pågår inuti honom själv. Han berättar att kampen är mellan två vargar. Det ena vargen är ond; Ilska, avundsjuka, sorg, ånger, girighet, arrogans, självömkan, skuld, förbittring, underlägsenhet, lögner, falsk stolthet, överlägsenhet och ego. Den andra vargen är god; Glädje, frid, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, vänlighet, godhet, empati, generositet, sanning, godhet och tro.

Barnbarnet tänkte efter en minut och frågade sedan sin farfar; "Vilken varg vinner?"

Den gamla Cherokeen svarade enkelt: "Den vargen jag föder."

 

 

 





Fri vers av SagaArt VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-11-02 00:50



Bookmark and Share


  Anna*
En stor sanning ryms däri. Visdom på hög nivå! Det vi söker efter får vi. Det vi sysselsätter oss med blir vi. Bra! Valet är ändå mitt. Vilken varg vill jag föda...?
2010-11-15

  Robert Almgren VIP
Vacker inramning till en underbar berättelse!
2010-11-12

  drakbruden VIP
Så sant....det vi har i vårt hjärta och det vi fokuserar våra tankar på formar vårt liv. Låter vi kärleken och tillåtelsen fylla våra liv så blir även dramat kärlek. Eller hur PPQ ;-)
2010-11-02

    Max Poisé
Medveten medvetenhet...där har vi det!
Tankevärt min vän...som alltid!
2010-11-02

  Kjell A. H Lundin
Denna visa indian gör det så begripligt om det som vi alla mer eller mindre har inom oss och som vi bör arbeta med.

Kanske hjälpte det också den du mötte. Stark känsla!

Tack min vän!

Varm kram
Kjell
2010-11-02

  Mats Henricson
Tankeväckande. Hoppas att man tillhör den goda vargens "läger"......
2010-11-02

  PPQ
underbara du, vad underbar text
2010-11-02

  Larz Gustafsson VIP
Om en människa lever i synd vinner synden alltid.
Levde i synd gjorde jag i 23 år innan vändpunkten kom. Dess namn var och är Jesus.
2010-11-02
  > Nästa text
< Föregående

SagaArt
SagaArt VIP