Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hösten är poeternas sommar

När allt är blött och kallt, och alla lägger sig under täcket och försvinner.
Det är då vi sätter oss upp och skriver ner alla känslor.
Det är då vi skapar meningar av det kalla och blöta och gör det varmt och torrt.
Vi har en förmåga nämligen, vi poeter. Vi kan göra det sorgliga till något vackert.
Vi kan göra det kalla till något varmt.
Vi kan rimma ihop trasiga ord och meningar så att det klingar vackert, trots att orden i sig skriker ensamhet och förtvivlan.
Vi kan få ner alla känslor för stunden i en och samma text.
Allt vi har ryms på papper. Vi kan sen titta på det objektivt, och se det som en fin text, och inte bara massa surrande tankar som gör uppror.

Jag tror på oss poeter. Vi vågar sätta ord på den här världen.




Fri vers av Halv
Läst 320 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2010-11-04 11:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så sant... jag gillar ditt sätt att skriva. Bra!
2011-01-18

  leika
Hela rubriken säger allt.
Poesin får aldrig dö ut!
2010-12-18

  Bibbi VIP
Håller med Dig.
2010-11-05

  Nikolai Jungsin VIP
Längtan blommar i oss året runt.. men hösten lockar fram en hel del..
2010-11-04

  Dalliance
Så sant!
2010-11-04

  mare VIP
Mycket bra !
2010-11-04

  Teija Majava VIP
Visst är det så!!! :-)
2010-11-04

  Mats Henricson
Underbar "varudeklaration" på denna sajt ! Måste bara bokmärka denna !
2010-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Halv
Halv