Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har en förkärlek för badrum. Där kan man andas ut ångest.

Hjärtat slår inte i en behaglig rytm ikväll.
Det dunkar ångest.

Allt är för ljust.
För skarpt.
För högljutt.

Och mitt synfält är så mycket smalare nu.
Det rymmer bara ångest.

Allt skaver.
Gör ont.
Känns.

Så jag går in i badrummet.
Stänger dörren.
Låser.
Släcker.

Försöker hitta tillbaka till någon slags jämn puls,
så jag tvingar mig själv att andas långsamt.
Med stängd dörr.
Låst rum.
I mörker.

Synfältet är inte smalt längre.
Det är bara ett stort mörker.
Utan väggar.
Utan slut.

Och helt plötsligt så är allt inte för ljust.
Eller för skarpt.
Eller för högljutt.

Och det skaver inte.
Gör inte ont.
Känns inte.


Det bara är.

Jag bara är.

Och ibland är det så förbannat skönt

att bara vara.




Fri vers av Halv
Läst 356 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-11-24 23:49



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Grymt behagligt i mörkret ibland. Du beskriver bra och målar upp bilder. Snyggt!
2012-01-06

  Casbah* VIP
bra! Badrum ..är också..bra..
2011-12-24

    ej medlem längre
Stängt badrum. Låst dörr. Bara totalt mörker där man är befriad från alla sinnesintryck. Ja, ibland kan det verkligen vara skönt att hitta någon form av tillflyktsort där man kan andas, där ångesten inte längre känns lika påtaglig, och där man kan vila ut och ägna sig åt att bara vara. Kanske gör det onda inte fullt lika ont när det inte är lika påträngande, när det finns ett lugn som omsluter, och då man gradvis kan känna pulsen sakta in. Här verkar det i alla fall som att man har hittat någon slags vilopunkt där hjärtrytmen kan återgå till det normala efter att bara alltför länge ha pumpat panik och då det har varit alldeles för ljust, för högljutt och för skarpt runtomkring. Det skaver inte längre. Det känns inte. Det bara är. Och det är sannerligen en skön upplevelse, även om man önskar att den kunde infinna sig lite oftare. Trots allt så skulle man ju behöva den även utanför badrummets trygga lilla kokong och bära den med sig även i livet i övrigt, ungefär som någon form av själslugn, tillit och stillsam inre meditation.
2011-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Halv
Halv