Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är inte riktigt nöjd med den här, det känns som om något saknas. Som att jag när jag började skriva den kände precis hur den skulle komma att sluta, men att medan jag skrev, något litet extra tappades bort längs den resan.


Plåster




Ibland är pengar plåster på såren för allt det där som gått förlorat under årens lopp. Under flyttar mellan lägenheter, kärlekar som gått i stöpet, vänner som försvunnit, barn en gått miste om att få leva med någon längre tid.
Ibland när det är studenten på gator och torg, då är det en studentmössa som kommit på avvägar i en flytt, något att gråta en skvätt över just då om än kanske bara inombords.
Ibland när man sitter på bussen och det kommer ombord en massa ungar, då är det en Kristina eller en Thomas som saknas i ens liv, det där barnet man aldrig fick eller som gick bort en vacker dag vilken som helst fast det ännu inte hunnit fylla år.
När man vinner pengar kan man göra så mycket gott i världen. Man kan hjälpa andra människor, utöver att få motta en massa tiggarbrev förstås. Pengar kan vara det som räcker en bit över tid.
Saknaden efter de där små sakerna som försvunnit över tid, de där barnen som kunde ha varit ens egna att ta vård om och vaka över. Det kan lindras av att plötsligt vinna mera pengar än man någonsin drömt om. Utgöra plåster på ens sår.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 396 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-06 14:06



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Ja, den som säger att pengar inte har betydelse, har aldrig lidit brist ("på riktigt"). Tappad mössa känns igen, samma sak med barnet.
2010-11-06

  Halv
Wow. Den här var riktigt riktigt fin. Jag älskar flytet. Det känns lite som om meningarna byggdes medan du skrev, och att orden flöt på utan att du hann med det. Applåd!
2010-11-06
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP