Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
texten 'flytande' av peter markurth, inspirerade till kommentaren


Kritik på en text (528) - Litet drömskt sådär




En dag i maskinhallen
såg jag ljuset stråla in
genom ett litet långsmalt fönster
bara några decimetrar från taket beläget

en sådan där smal stråle av ljus
som annars kan ses skina
här och där genom molnen
bakom vilka solen lurar

på en tavla på nationalmuseum
eller när man står
på ett fartyg och spejar
mot horisontens rand.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-06 19:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP