Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varje gång jag hoppar högt för att jag blivit skrämd av något brukar jag maskera detta genom att dröja några sekunder innan jag hoppar. Allt för att den som skrämde mig inte skall förstå hur rädd jag i själva verket blev...


En dag i Juni





En dag när jag var ute och gick fick jag syn på en man som stod och pratade rakt ut i luften för sig själv. När han något senare fick syn på mig tog han dock ur öronsnäckan och stängde av sin mobiltelefon. Efteråt förstod jag att det jag sett måste ha varit en luftspegling av något som nog utspelade sig på en för mig egentligen okänd plats i någon tänkt framtid. Då jag gick mig väg ner till stranden passerade jag platsen för en massaker som ägt rum alldeles innan jag kom dit. Där stod det en diligens full av indianpilar mitt i det som jag avgjorde måste vara öknens första utpost. Där stod mannen utan namn nedböjd över en av de soldater som skyddat vagnen. De tycktes föra ett lågmält samtal av vilket jag bara hörde namnet Bill Gates utropat av en något kort man som nu kom gåendes från bakom hästskjutsen. Den lille såg ut som en avbild av skådespelaren Eli Wallach, här var han svartmuskig och orakad. Jag ställde mig inte för att titta på dem utan kilade glatt vidare mot stranden. Där fick jag se att det pågick det en filminspelning av något slag. Det såg ut som om Pelle Erövraren satt och spelade schack med döden. Det här utspelade sig alltsammans den adertonde juni år 1406 klockan 14.22 på eftermiddagen i Bränna socken i Östergötland.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-10 13:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP