Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kommer natten

Kommer natten efter dagen,
släcker ljus med hand.
Tom i själen, kurrar magen,
väntar minnes strand.

Vågor hämtar det jag gömmer
djup i hjärtans brunn.
Det som jag försöker glömma
när mitt hjärta tung.

Vilar drömmar i alkoven -
mjuka gose djur.
Det som ser jag när jag sover
“djur i lilla bur”!

Här på kudden helt utslagen
vilar huvud min...
Kommer natten efter dagen
jag försöker (om jag vågar)
glömma skugga din.

21.09.10




Fri vers (Modernistisk dikt) av Julianna Strandberg VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-14 21:07



Bookmark and Share


  jörgen g
Mycket snyggt skriven!
2011-08-07

  Lavinia Röd
Vilken härlig dikt med rytm och rim! Bravo, applåderar!
2010-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Julianna Strandberg
Julianna Strandberg VIP