Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det blåser

Det blåser...
och det regnar tredje dag i rad.
Fiskmåsar
tjatar, gnäller som om de har råd.
November
kan gråta och grina bäst den vill.
Jag tänder
ett ljus i själen som lyser över hundra mil.
Jag sjunger
något lyrisk, något sorgligt, det som rör.
Jag blundar,
drömmer bort mig till det som var här förr.
Och om du
har gått vilse och är rädd för nattens gång,
Krama öm nu
någon som är bredvid, någon i din omfång.
Känn värmen
och ljuset. Kom ner till hjärtans slag.
Och tänk nu
Allt ordnar sig vid nästa soluppgång.
Inget krossas
bättre i million spillror än uppståndelse av en dröm!

Det blåser...
Kom ihåg det, det blåser alltid värre än i värsta storm.
2023.11.04 (05)




Fri vers av Julianna Strandberg VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-11-05 09:23



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
den här var riktigt bra!
har läst alla dikter från igår
och den här utmärker sig
du har ju ett eget sätt att skriva på
gillar det mycket!
hurra för gårdagens dikt!
2023-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Julianna Strandberg
Julianna Strandberg VIP