Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mera smörja från min penna, emedan folk är så förtjusta i rim. En text blir inte per automatik 'bättre' bara för att den skrivs på rim. Men det är förstås roligt med verser och om de är skrivna på rim är de ju också mer lättlästa.


Något litet om en riktig man




Prins Adrian minsann
var allt en riktig man
av Akvitavias lilla rike
du väl aldrig sett dess like

någon skrävlare till prins
man sådan honom inte minns
nej, en riktigt rättvis man
sådan man honom genast fann

som enväldig domare i part
han på rättvisan satte fart
den som misshagade sitt huvud miste
om detta var medborgare visste

rättvisan var en enkel dom
oväntad den sällan kom
blott att frias eller fällas
kunde domen där beställas




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-15 09:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP