Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, det här är förstås vad jag svarade en poet i mejlen som inte direkt bad mig dra åt helvete. Nej, förklaringen var mycket vänligt komponerad och jag blev inte ett dugg jävla uppretad av personen ifråga, vilket framgår av min egen vänliga ton.


Något litet om kommentarer och annan jävla kritik




Ja, vi prövar oss fram i och med det skrivna materialet och dess uppställning, men i och med att läsaren kommenterar texten och dess uppställning, det icke har med personliga påhopp att göra.

Det är ju mera av en reflektion hos läsaren och om poeten man kommenterar inte tål kommentarer om texten, ja då kommer förstås den poeten enbart att får smöriga kommentarer och ingenting annat och hur utvecklande är det?

Jag menar ju samtidigt att även om man får kritik behöver man ju absolut inte lyssna på den. Man kan undra hur folk som idrottar gör.

Tar de aldrig någonsin in vad andra än de själva och tränaren säger, lyssnar de aldrig någonsin på vad andra utövare har för metoder för att utveckla sin konst?

Det är ju trots allt så att livet är en enda lång räcka av övningar för att komma vidare. Men om en del människor känner att de nog inte kan komma längre i sin utveckling med att prova olika 'nya' idéer, ja då kan de ju lika gärna lägga sig på rygg och sova sig igenom resten av livet.

Själv väljer jag alltid att lyssna på andras åsikter och förslag och kanske prövar jag dem oförsiktigt nog också innan jag kastar dem på sophögen. Ja, inte idéerna kanske, men de som kom med dem.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-16 11:19



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jag avskyr när folk använder uttryck som 'kontext' och 'koka ner'
2010-11-16

  Gunwale VIP
Bra! Att lära sig läsa är ju inte bara att lära sig läsa, utan det innebär förstås också att man lär sig att det skrivna språket, till skillnad från det talade, har "kokats ner" till dessa typiska krumelurer (grafem), och att man för att undvika missuppfattningar och onödiga dispyter, bör försöka vara medveten om vad denna sentida typ av uttryck (skriften då, alltså)kan ha för tillkortakommanden eller åtminstone fallgropar.
2010-11-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP