Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text ur ett större projekt. texterna har en viss rytm med moment av tystnad och ska egentligen berättas i talform..


#1 En kort berättelse om tillfällig lycka

Att känna glädje var något hon sällan fick uppleva. Enbart korta moment brukade falla in i hennes liv. Korta stunder av lycka. Som exempelvis en äldre mans småleende, en soluppgång eller bara något så litet i livet som en reflektion skapat av ett glas i solen. Jag ska berätta om en dag då hennes ansikte strålade. Och det var inte solen som fick det att stråla. Klockan var fyra, ja kanske halv fem, tiden är obetydlig för dig. Hon såg en man, tio meter bort ,gående emot henne. Bara siluetten av honom där, mitt på torget. Han tittade upp, hon tittade ner och deras blickar möttes. Deras leenden går ej att framställa... Det går bara att med eget sinne förstå och visualisera. Endast en minut... varade kontakten. Fullkomligt Frigörande först och sedan kom en följdeeffekt. En stund av tillfällig lycka.. Han försvann runt hörnet och då omvandlades leendet till gråt. Hänförd av lyckorusets korta minut blev det omöjligt för henne att hålla gråtet tillbaka. Hon visste vad lycka var men bara i korta sekvenser. Den långvariga får hon aldrig känna med honom, men det vet hon inte om ännu och det kanske är bäst att vi låter det vara så...




Fri vers (Fri form) av mymim
Läst 259 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-24 21:50



Bookmark and Share


  choralone
Tycker du lyckades förmedla en bra känsla här, jag kunde riktigt ta in det som hände i berättelsen, o ännu bättre ef jag vet vilket torg det är;-) (tror jag iaf) Kanske lite skum fomulering på ett par ställen, men egentligen så är dikter något man skriver som man vill(jag gör). O en sak till, du kan absolut göra den lite längre och bre på lite känslor:-) Men det kan du göra på nästa dikt/historia

/J
2010-11-25
  > Nästa text
< Föregående

mymim