Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: favoritkonstnären Thomas Kinkade


Tankar inför första advent



Det är vida känt
att det snart är advent
hos de flesta av oss
blir det första ljuset tänt

skapar stämning i vårt hem
men jag tänker på dem
som av köld och hunger fryser
de som inte har nåt hem

ödets lotter är olika
för de fattiga och rika
men egentligen så är vi
alla mänskor rätt så lika

vi kan sträcka ut en hand
försöka hjälpa lite grann
i den värld som är vår
ska vi väl knyta vänskapsband?

visst - det en utopi
att jag vill att alla vi
ska må gott i själ och hjärta
få känna julens harmoni

men min önskan den står kvar
vill så gärna att vi har
öppet sinne mot vår nästa
under årets alla dar

så låt lågan brinna klar
för oss alla och envar
om vi bara delar med oss
av det överflöd vi har

då blir vägen lätt att gå
för både stora och små
och i själen känns det gott
att vi har kunnat hjälpa så








Bunden vers (Rim) av Junitvillingen
Läst 1971 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-11-25 09:50



Bookmark and Share


  Maria T
Vacker dikt i Advent
Vacker bild
2010-11-28

  Anna*
Underbart fint skrivet! Du har ett mycket varmt och gott hjärta! Kram <3
2010-11-28

  ULJO
Underbart skrivet om en fin högtid med rim och allt, jag älskar denna.
2010-11-25

  aol
en sann fin dikt med så fina rim, bra berörande
2010-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen