Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Propella this is for you !


Till en drottning

Det hade varit tyst i riket
ingen hade ens
frågat spegeln som hängde på väggen
frågan som nu inte ens behövde
frågas

För nu
stod hon där innanför
den tunga slottsporten
med alla orden i sin hand

Han letade
efter syre
eftersom hon
var så hejdlöst vacker

Folket i riket
skådade bugade och accepterade
denna verbala
drottning

Bokstäverna i alfabetet
jublade gränslöst
festerna
var orimligt
festliga

Gräset var grönare
nätterna var skönare
livet var som en saga
som aldrig verkade ta slut

Äpplet faller inte
inte långt från trädet
och korgarna fylldes
med glädje

Livet
är fullt
av
sköna
sagor




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 255 gånger
Publicerad 2005-12-02 21:46



Bookmark and Share


  Cris
Snyggt! Ola , verkligen. äpplen och sagor och hyllning till en drottning.
2005-12-02

  Propella
Och du; den är jättevacker! Verkligen!
2005-12-02

  Propella
Ååååååå Ola!

Du lyckades!

*glädjestrålande*
2005-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan