Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sökandet

Sök dig inte blind.

Du har säkert någon gång letat och letat efter dina nycklar
och gått förbi nycklarna ett antal gånger med ögonen utan
att du inte har sätt dem.

Så kan det vara med i sökandet efter andra saker exempelvis
kärleken, positiv inställning eller vad man nu letar efter.

Du letar och letar men du hittar det inte och till slut ger
du upp tappar hoppet och struntar i att leta överhuvudtaget
för att du inte hittar det du söker.

Om man söker för mycket missar man det som man vill ha
till och med fast en du har gått med ögonen precis framför
det du sökte efter (precis som det är med sökandet efter nycklarna)
ser du det ändå inte eftersom du har sökt dig blind.

Man inte ska leta för mycket för då söker man sig blind,
och bara för att man inte hittar nycklarna, kärleken,
positiv inställning eller vad man nu letar efter
så behöver det inte betyda att det inte finns.

kom i håg att vad du en letar efter så kommer
det finnas fast du kanske bara inte hittat det en.
leta med ditt sinne så finner du det du söker





Fri vers (Modernistisk dikt) av micce
Läst 170 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-28 20:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

micce
micce