Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liksom med filmen 'Det våras för Världshistorien. Del ett.' Har det hittintills inte kommit fler delar, men det sägs ju att att den som väntar på något gott, oftast väntar bra så länge.


Vad Petra hörde en tjuvlyssnande kväll på krogen. Del ett.



Vid alkoven bredvid Petras satt ett par som ingav ett romantiskt sken av illa tyglad förälskelse och passion. Då dessa suttit tysta en stund och Petra just serverats förrätten, den kalla gurksoppan, tyckte hon sig höra en för henne oväntad replik från bordet bakom henne.
'Du som så sällan tar mig på allvar, ta mig åtminstone på sängen.'

Vad svaret blev kunde hon inte höra emellertid, ty just då slog batteristen till symbalen och alltsammans drunknade i ljuden från orkestern. Då, efter att ha avslutat soppan och njutit den i fulla drag medan hon tog in ljuden från musiken med nästan lika stor passion, fick hon sig sina fiskar varma, serverade av en särdeles charmant man som påminde henne något om Sven-Bertil Taube som ung. Ja, inte till utseendet då, men till stil, takt och ton.

Medan allt detta hände vävde en spindel ett nytt och fräscht nät i en underbar takvinkel, vilket speglade och återkastade ljuset från strålkastarna i salen. En fluga fastnade senare samma kväll i detta nät och ja, se det är ju då också en helt annan historia.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 687 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-11-30 09:12



Bookmark and Share


  peter markurth
bra
2010-12-01

  Pauline Pousár
Underbart att läsa!
Lite ny egg i din text! Kul!
2010-11-30

  Gunwale VIP
Jag tror jag redan är förälskad i den värld, vars historia (& bredvidhistorieskrivningar) visst börjat här och nu...
2010-11-30

  Dr Jimmy Johansson The 777
Vagt tjuvläsandes i detta sprudlande nät väver du likt vår planets likriktare.
Så som i spinnarenas värld surrar flugan nätt.
Jag likt kleptomanen försnillar omgående genast ett brottstycke ur denna fabel/saga.

Tack på efterhand.
2010-11-30
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP