Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Böneworkshop 14/11 med Ylva Eggehorn i Söderledskyrkan. Uppgiften var att skriva om något vackert från barndomen och därefter en bön i anslutning till det. Tänkte att detta är bästa stället att spara det på.


den gröna skålen

I den gröna skålen såg jag universum. De små, små bubblorna som lekte i glaset var precis som månens yta och jag visste att skålen, om man vände den upp och ner, var tillverkad för avancerade observationer av planetsystemet.

Mor tyckte inte att jag skulle leka rymden med skålen. Hon och jag var helt överens om att en stor, bubblig glasskål var värdefull, men bara jag hade förstått varför.

---

Ta dig an!

Får man leka med universum eller går det sönder?
Där bubblorna i glaset upptäcks med att stå stilla.
Som lägenhetens stängda dörrar. Är du där inne?
Jag står här ute.
Jag väntar.
Gud, formade du rymden som en skimrande skål?
Rymmer den mig? Jag vet inte om jag tål
att stängas ute av dina dörrar.
Kanske föddes jag i glassplittret efter andras lek
jag ber dig, Gud att foga samman.




Fri vers av Marta
Läst 392 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-12-05 15:58



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Tycker mycket om!
2010-12-05

    papillon
Du tyckte att detta var bästa stället att spara texten - det är jag tacksam för, nu sparar jag den som bokmärke. Den gröna skålen som ett universum - bilden söker mig lite extra eftersom det fanns en grön glasskål i mitt barndomshem, ofattbart vacker....
Du har en underbar förmåga att formulera existensiella frågor.
2010-12-05

  Kristina Wallbing
Sanslöst BRA!!
2010-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta