Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden illustrerar faran med att dricka en kopp hett. Ett förvandlingsnummer kan då plötsligt äga rum och för en utomstående se ut som om koppbäraren just kommer uppstigen ur ett skönt bad iklädd badrock, o en handduk virad högst upp.


Det allra värsta...





...med att få epitetet att vara en underbar människa är om man plötsligt blir sedd på bar gärning med att göra något så vardagligt som att ta av sig sina vita vingar, fälla ihop dem och ställa in dem i ett stort klädskåp av gammaldags snitt, låsa dess dörr med en stor nyckel i sliten mässing, strax före sänggåendet.

I just ett sådant klädskåp går ju ett barn in och upptäcker att den bakre väggen i skåpet är dörren till landet Narnia. Att man själv då skulle kunna bli förväxlad med ett sådant barn eller med de personligheter som finns i detta land, skulle helt klart kunna upplevas som besvärande.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-12 18:38



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
"...något så vardagligt som att ta av sig sina vita vingar..." - fina ord! Kanske en underbar (men besvärande) uppgift detta att lite försynt plocka isär illusioner hos sina medmänniskor - där det behövs -?!
2010-12-14
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP