Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets flotte

På livets flotte sitter vi alla
Under oss forsar vattnet förbi
Utan åror
Utan makt

Visst vi kan paddla med händerna
Men vad hjälper det?
Vi tröttar bara ut oss
Varför inte bara njuta av färden?

Visst vid vissa förgreningar
Kan vi styra höger eller vänster
Men vad vet vi om vad som finns runt krönet?

Visst vi har segel
Så viss makt har vi
Men vad hjälper det?
När vi bara kan välja om
Vi vill åka snabbare eller långsammare?

Det är ju faktist ganska fint här på floden
Om man tittar sig om kring
Men många tittar bara bakåt
Och många bara åt farhågorna som kommer!

Vad spelar träden vi åkt förbi för roll?
Och att floden verkar ta slut där frame
Det är ju troligen ett vattenfall
Men vi vet ju inte hur högt det är?
Och om vi visste
Vad skulle det spela för roll?
Vi har ju inga åror bara segel!




Fri vers av Glassbottle
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-13 00:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glassbottle
Glassbottle