Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Demokratin är död



När makten inte längre fruktar folket
utan folket fruktar makten
då finns det inte längre demokrati bara tyranneri

Demokratin är ett luftslott byggt på de uppgivnas ryggar

Friheten är densamma sedan antiken
Frihet för slavägare
sagor om frihet för slavar

Wikileaks ska stoppas för rikets säkerhet
säkert
- det är för de rikas säkerhet!

Folket ska övervakas för folkets säkerhet
säkert
- Det är för slavägarnas säkerhet !

De utan medel har inget som behöver säkras
Vår frihet står i att inte ha något att förlora.
Ändå står vi där med böjda ryggar och
håller uppe det system som parasiterar på våra liv

Det är dags att räta på ryggarna så att luftslottet faller









Övriga genrer av Jonas S. Lundström
Läst 312 gånger
Publicerad 2010-12-15 11:06



Bookmark and Share


    Furious Stylez
Ja det är sannerligen skrämmande tider vi lever i, och jag fruktar för de frihetsberövande åtgärdern som kommer tas nu efter självmordsbomben. får se om sossarna svänger i FRA frågan, men det spelar ingen roll, den totalitära staten som får alla totalitära stater att se ut som små mobbare på skolgården är snart här i vilket fall som helst.
2010-12-16

  Mats Henricson
Ja, åtminstone är den i "dödsryckningar" , den nuvarande politiska nomenklaturan trampar ju, dagligen , på den ! I vår riksdag är, det, möjligen, Miljöpartiet och Vänsterpartiet som har kvar något av de demokratiska värderingarna, i praktiken .
Samtliga de övriga riksdagspartierna, inklusive socialdemokratin ,befinner sig i olika skeden av demokratiskt förfall ! Nu befinner sig SAP, visserligen, i något slags "vacuum" , men jag fruktar att den starka högerfalangen aldrig kommer att släppa det ödesdigra och antidemokratiska grepp som de har över denna partikoloss !
2010-12-15

  Gunnar Odhner
Ja, tack WikiLeaks för avslöjandet om de fascistiska, skjutglada USA-piloterna i Irak. Det var bland det värsta jag har sett i hela mitt liv. Det är som du säger, påminner oss om "Svea rikas lag".
WikiLeaks avslöjar inte bara läckor. De visar oss vanliga människor hur rädda de makthavande är för sanningar, hur löst de inser att de själva sitter. Bara repression gäller!
2010-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Jonas S. Lundström
Jonas S. Lundström