Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På bilden syns en gammal huslänga vars baksida vetter åt en kyrkogård till. Där är Klara kyrka belägen, mitt i Stockholm city. Framför dess ena ingång står Ferlin och ser ut över folkhavet samt förändringens huvudstad. Bakom honom vilar sorgen.


Något litet om sorg – bortovaro


Du har rest din väg till en plats
dit jag inte kunde följa med

jag är kvar här istället
för att leva vidare

jag pratar med dig
här i efteråt

jag berättar för dig
om livet som det ter sig

vad som hänt sedan sist
och vad som inte hänt

om hur stor saknaden efter dig är
om hur starka känslorna ofta är

hur där finns en sorts önskan
om din återkomst

dagarna går och sorgen bleknar något
det går bra att sjunga och skratta som förr

det går att leva en dag i taget
det finns stunder då jag pratar med dig

tänkandes på dig som du var
och kunde ha varit

du har rest din väg
och lämnat mig kvar

lämnande blott minnen
samt dröjande känslor av saknad




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-12-15 13:01



Bookmark and Share


  walborg
Vilken fin hyllning till allas vår Ferlin!
2010-12-15

  LenaJohansson VIP
väl igenkännlig och bra skriven
2010-12-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP