Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Män ett nej är ett nej.' av Lars E Jönsson, inspirerade till kommentaren. Till minoritet räknas alla de grupper som understiger majoritet. Kvinnor är i och för sig i majoritet i förhållande till mannen, dock ej all tid sittandes på de anklagades bänk.


Kritik på en text (579) - Något litet om jämlikhet i våra ögon?





Ibland önskar jag att alla sådana här regler, goda råd och så vidare kunde rikta sig till såväl barn, kvinnor och män.
Icke alla som begår brott mot annan är män.
Det borde väl du veta som verkar så upplyst.
Nej, skall man förbjuda något i lag, skriven såväl som oskriven, så skall man vända sig till alla människor oavsett kön eller ålder.
Någonting annat vore ju, om inte precis rasistiskt, så åtminstone ojämbördigt, ojämlikt, oerhört korkat o tillika könsdiskriminerande.
Eller skall vi tvingas kvotera in minoriteterna i lagtexterna?




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-20 14:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP