Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag hittade några texter som låg och skräpade bakom en burk sill i skafferiet... Det kan ha varit tomten som glömt dem där när han kom förbi för att tulla av julgröten (flaskan med gammal fin konjak från förra världskriget)


Något litet om just ingenting särskilt




jo, för att ligga som bra till
och hålla sig väl med sin älskade

har jag hört att man måste
en smula lägga manken till

och se ut som om man
inte varken sover

eller har tankarna
på mycket mera än just nuet.

***

På den ännu inte så direkt ställda frågan
om jag en smula drar mig för att

i poesins värld eller den något mera
av verklighet betingade (världen)

någonsin ljuga, så måste jag svara
ett distinkt 'näe'.

***

Ansvar vet jag också
vad det är, det är för andra att axla.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-30 17:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP