Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Även den bäste författare av stavfel blir ibland blind och gör fel, så inte skall vi väl behöva bli känslomässigt upprörda eller handikappade för att vi bara vill 'hjälpa till'?


Något litet om moral poeter emellan






Jag anser...

...att det är envar läsares plikt att upplysa poeten om vikten av korrekturläsning, det vill säga att man rättar stavfel, vilka kan rättas antingen innan texten läggs ut eller så kan man gå in och rätta dem i efterhand.
Det ser så slarvigt ut med stavfel, formfel och talspråk i en text som inte är en novell eller historia.
Jag anser att påpekande om stavfel, formfel och talspråk är konstruktiv kritik, oavsett hur andra tolkar detta.
Var inte för stolt för att ta emot kritik på dina texter.
Här inne finns det i och för sig dyslektiker som ogillar kritik, men här finns även dyslektiker som gillar kritik, så det är inte lätt att skilja dem åt.
Man gör så gott man kan och så får man hjälpa varandra med stavning och liknande.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-31 11:25



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
När det kommer till att skriva sagor och fabler kan de ämnen man har att välja mellan, aldrig bli för många.
2010-12-31

  Pitbullpudelns kärna
Bässta poet!

Ni kan ränka med min hjällp när det gäler fina stavvfel och dylickt.
2010-12-31

  walborg
Tack att Du skriver denna text. Jag stöter mig alltid på stavfel, formfel, rytmfel etc men jag påpekar detta bara för vänner jag litar på att de vill ta emot. I andra fall blir det ofta så att jag hoppar över att kommentera eller läsa i fortsättningen, kanske ....
och för dyslektiker så finns det väl program, fast där fastnar förstås inte allt ...
2010-12-31

  Jack E. Gladh VIP
Jag är en av dem som är tacksam för detta. Absolut.
2010-12-31

  thyra
Kloka ord. Tar tacksamt emot den hjälpen!
2010-12-31

    Jnåt
rätt stavat.
2010-12-31
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP