Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tårar skimrande i rött med en dragning åt lila

Moln som nyss gled förbi, jag tycktes mig se en tår däri,

en droppe i de mjukaste lagren likt smärtan på jorden som fångats av de hädiska orden.

Den skimrade i rött med en dragning åt lila.

Stannade du upp, lät du flykten vila?

Såg du smärtan ur askan med vidöppen mun eller barnet som grät eller kvinnan som mannen förlät?

Seglande över min himmel med hästar redo för strid.

Stannade du upp eller fann du nån frid?

Såg du verkligen inte gossen som sprang eller världen som brann eller kvinnan flyende från hård hand?

Stumma moln som snabbt gled förbi tryggt och lugnt.

Såg du intet där du försvann vid din rand?

Kvinnan sover nog nu och barnet har vyssjats till ro.

Mina ögon kan skönja din sky, ögon fyllda av tårar färgade av rött och en dragning åt lila skall till slut gå till vila.




Fri vers av lilly gideonsdotter
Läst 392 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-01 20:40



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Att se och ändå
inte se, vad som i
livet sker... Visst en
kan inte orka allt, men
om det blev fler... Så
skulle det inte blåsa
så kallt...
2011-01-01
  > Nästa text
< Föregående

lilly gideonsdotter
lilly gideonsdotter