Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

anslag


hör nu mitt nya anslag
det är skruvat, och du
måste tro mig när jag
säger att det är autentiskt

jag har varit frånvarande
i timmar, skrivit
nakna kvinnor på glas
allt medan orden
passerat förbi

hör nu att mina armar
är hårigare idag än hur
jag minns dem från går

hör också grannarna som vaknar
stiger upp, slår i dörrar, pissar
och sviker

jag skall alltid sitta stilla
jag skall alltid vara lojal

mitt nya anslag är terroristens
anslaget är disciplinens
asketismens och djurets

poesin är bölder
i mina dagböcker

sjukdomar
i min kropp

och charles bukowski säger
i en dikt om de närvarande
att det finns självmord
som aldrig registreras

hör ni det, era jävlar




Fri vers av Mattias Alsander
Läst 483 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-04 09:35



Bookmark and Share


  Gunnar Odhner
Det tar sig mot slutet! De fyra första raderna överflödiga?
2011-01-05

  Lola
Du är den Bästa. Jag har sagt det förr och menar det av hela mitt väsen: Du borde gå till svensk litteraturhistoria. Ingen skriver som du, men många försöker. Du är min främsta förebild och mentor.
2011-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alsander
Mattias Alsander