Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

emmy wick


hon kallade sig Felicia Andropopova
hittade namnet i ett lexikon om revolutionen
den ryska

skrev till myndigheterna, de engelska
att det nu var så, hon skulle heta

Emmy Wick,
som alltid hatat namnet, Emmy Wick

Emmy Wick som blev
Felicia Andropopova

hur kunde ni
skrev hon i ett brev till sin mor

ge mig ett namn
som så stank av brittisk arbetarklass

stank som avslagen öl smakade
stank som oansade underliv kliade

Felicia Andropopova, Emmy Wick
senare mor till tre söner, gifte sig
med en man från norra england

ett handjur från en stad
ingen riktigt visste
vart den låg

hon avled, trettionio år gammal
då en näckros som växte ur hennes hjärta
långsamt kramade sönder
hennes aorta

Emmy Wick, skrev modern
på gravstenen

Felicia Andropopova,
noterade myndigheterna
i arkiven

avliden, 11:23
augusti 12, 1981

i Buxton, England




Fri vers av Mattias Alsander
Läst 30 gånger
Publicerad 2023-12-10 00:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alsander
Mattias Alsander