Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Publicerade aldrig denna då den blev färdig i september. Men nu är stunden inne.




Perspektiv från en aktris

Möttes av blickar som såg mitt kantstötta jag.
Det var skönt att få tillfälle att låtsas
vara någon annan ett tag.
Tog klivet in i en finslipad värld
och fick smaka på det goda livets flärd;
det jag inte visste något om -
om hur allt blev till sång för dom.
Dyrare färd får man leta efter,
då jag betalade med själen som
jag nu pusslar ihop med rester.

Jag bugar för att de lät mig leka där,
men det var uppdiktat och målat
för någon annan med blåare ögon -
någon som håller en illusion kär.
Den som är mer trogen mallen
och långt ifrån sönderfallen.
Den sista akten är kommen
och här står jag pånyttfödd; ren.
Nu när jag drar igen kulissen,
tackar jag för utspelet på er scen.




Fri vers av ve rånica
Läst 310 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-05 21:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ve rånica
ve rånica