Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Petra är en sådan där lätt filosofisk typ som tänker så det knakar, om saker och ting, företeelser. Enligt jantelagen är det förstås helt fel att tro sig om att kunna vara en sådan där god och fin människa, men det struntar ju Petra, Frank't i.


En vacker dag... (Petra funderar över självet)




Det låter verkligen hemskt trist
med människor som inte förstår
att uppskatta sig själva
och det de själva förmår
att möjligen betyda för andra.

Själv har jag lärt mig
att älska mig själv
den långa och hårda vägen.

Men till slut fattade jag
att för att kunna vara
till någon som glädje för andra.

Det krävdes att jag började
uppskatta och tycka om mig själv.
Mest mina själsliga förmågor i och för sig
men det är ofta gott nog.

Att inte kunna uppskatta sig själv
och sina förmågor
det är förstås någonting väldigt destruktivt.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-07 14:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP