Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgondikt

Dagen går
barfota
på parkettgolv
med frukostsmulor
utanför
är det plusgrader
och ingen brunn
ska törsta
ihjäl
inte idag

Kaffet var
starkt
och mina
ögon är
öppna
musiken i mina öron
kittlar
en sentimental
navelsträng
jag är 10 år
och åker pulka
ända tills vantarna
är dyblöta,
jag kommer in och bjuds
på varm oboy
från en plåtburk
min snowracer
är placerad utanför
ytterdörren
ingen kommer att stjäla den

Visst är det
en märklig resa
det här
brödrar och systrar




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-08 10:31



Bookmark and Share


  Lili Samuelsson VIP
visst är det en märklig resa. himla snyggt rest. hela lovikavantarna fulla av blöt ull. tack
2011-01-08

  •AW•
att ha förmågan att se att livet är en märklig och fantastisk resa är en gåva i sig...
2011-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan